mardi 14 février 2017

Das Swartzenreader Haus in Winchester

Das Swartzenreader Haus, Virginia Home, USA Residential Architecture, Images

Das Swartzenreader Haus in Winchester

American Residential Redevelopment – design by Reader & Swartz Architects

14 Feb 2017

Das Swartzenreader Haus

Design: Reader & Swartz Architects

Location: Winchester, Virginia, USA

Das Swartzenreader Haus

Das Swartzenreader Haus

This house was originally built in the late 1960’s, with a 4/12 gable roof and a second floor that cantilevered two feet past the first floor. The house sits on the top of a hill, on a small, steep, corner lot, within an established neighborhood. It had a great view of the Blue Ridge Mountains, but virtually no way to see them.

Das Swartzenreader Haus

It had a minimal number of small windows, and a choppy, conventional floor plan. The 8’ ceilings were interrupted by bulkheads, lowering them to 6’-8” in some rooms.

Das Swartzenreader Haus Das Swartzenreader Haus

The goal of the project was to make an open, light- filled loft space, which would take advantage of the Blue Ridge Mountain views to the east. The design involved flipping the living and sleeping levels, so that the bedrooms got the existing, eight- foot high ceilings, and the living level got the highest ceilings and the best views.

Das Swartzenreader Haus Das Swartzenreader Haus

The first floor of the existing house was reworked, to convert the old living spaces into an entry room, two children’s bedrooms, and a bath. On the second floor of the existing house, all of the interior walls were removed, and just the stairs were retained. The new, open plan contains a dining area, a library area, and an expansive, open kitchen. A half bath and desk area are tucked into a cube within the loft space.

Das Swartzenreader Haus

Das Swartzenreader Haus

The existing studs on the gable ends were retained and stripped, and they create a grid structure for the library. The library shelves are accessed on one side by an alternating tread staircase, and, on the other side, by a rolling ladder salvaged from an old telephone building. All the new ductwork, conduit, and vent pipes are left exposed.

Das Swartzenreader Haus Das Swartzenreader Haus

A new, 16- foot deep, three- story, shed- roofed addition of glass, structural steel, and cedar was constructed to the east, facing the mountains. On the first floor, the addition houses a master bedroom, bath, and small balcony. On the second level, additional living space and a larger balcony face the Blue Ridge Mountains. The lowest level of the addition is a porch/ carport.

Das Swartzenreader Haus

The lot drops 30 feet within its 100-foot length. The steep grade was managed by terraced retaining walls on the north side of the house. On the south side, a new retaining wall was built, to create an elevated side yard and terrace. This elevated side yard has an exterior steel staircase, to connect it to the back yard. New balconies on both levels, and a new, cantilevered- roof front porch, extend the house to the outdoors.

Das Swartzenreader Haus

Das Swartzenreader Haus in Winchester images / information from Reader & Swartz Architects

Reader & Swartz Architects on e-architect


To see all listed projects on a single map please follow this link.




Virginia Building

Virginia Buildings

Virginia Museum of Fine Arts Extension
Rick Mather Architects
Virginia Museum of Fine Arts Richmond
image Travis Fullerton © Virginia Museum of Fine Arts
Virginia Museum of Fine Arts

Pharrell Williams Resource Center, Virginia Beach
Chad Oppenheim
Pharrell Williams Resource Center
image from architects

Pharrell Williams Resource Center

Holly Grove Mansion – project, Charleston
Swanke Hayden Connell Architects
Charleston Building
image from architects

Charleston Building

Virginia Beach Convention Center
SOM
Virginia Beach Convention Center
photo from SOM

Virginia Beach Convention Center

Virginia House




American Architects

American Houses

Comments / photos for the Das Swartzenreader Haus in Winchester page welcome

Das Swartzenreader Haus in Winchester

Website: Reader & Swartz Architects

The post Das Swartzenreader Haus in Winchester appeared first on e-architect.



from e-architect http://ift.tt/2lFUXIv
via

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire